קיש תרד

קיש תרד טעים וקל להכנה.

קיש תרד

אני אוהבת קישים.

הם טעימים, אלגנטים וקלים להכנה.

פתרון נפלא לארוחת ערב קלילה, עשירה בחלבון וירקות ודלה בפחמימות.

קיש זה למעשה מאפה המוגש בקלתית בצק, עם מילוי של ירק וגבינות.

הקיש מורכב מ 3 אלמנטים עיקריים

  • בצק- אני מצאתי טריק זריז ופשוט שחוסך מלא עבודה.
  • רויאל- רביכה המורכבת מיחס של 250 מלל שמנת מתוקה+ 4 בצים+ 1 כף גדושה קמח.
  • מילוי- גבינות/ ירקות

רשימת קניות

  • 1 עלה טורטיה.
  •  250 מלל שמנת מתוקה 9% 
  • 4 ביצים
  • 1 כף גדושה קמח. (עדיף כוסמין מלא)
  • גבינות- מה שאוהבים: צהובה מגורדת, בולגרית, עיזים
  • 400 גר’ תרד קפוא ומסונן מנוזלים/ מאודה
  • עוד אופציות: ברוקולי/ פלפל קלוי/ בצל מטוגן/ פטריות מטוגנות/ קישואים מאודים/ בטטה מבושלת ועוד…

אופן ההכנה

  • מטגנים את עלה הטורטיה במעט שמן זית עד להזהבה. מניחים בתבנית עגולה.
  • מכינים את הרויאל- מערבבים את השמנת המתוקה, הקמח והביצים. מוסיפים תבלינים- מלח/ פלפל/ אגוז מוסקט/ טימין וכד’.
  • מכינים את הירקות. את התרד אני קונה קפוא. מפשירה, מסננת מנוזלים ומוסיפה לרויאל (הכי קל..). למי שמתעקש על תרד טרי יש לאדות במחבת עם מעט שמן עד שמאבד מנפחו.
  • מרכיבים את הקיש- מניחים על עלה הטורטיה בבסיס התבנית, מנחיחם את הירקות והגבינות ויוצקים את הרויאל עד כיסוי. במקרה של קיד התרד הרויאל כבר מעורבב עם התרד אז נותר רק לשפוך הכל לתבנית ולהוסיף את הגבינות. גבינה בולגרית/ גבינת עיזים וגבינה צהובה משתלבים נהדר בקיש הזה.
  • אני הוספתי גם כף של פסטו בייתי לשדרוג הטעם
  • מכניסים לאפייה כ 30 דק’ 180 מעלות

אז מה היה לנו כאן?

בקיש יש  8 מנות הגשה גדולות.

  • בכל מנה כ- 130 קלוריות (ללא הגבינות)
  • 8 גר’ חלבון
  • 7 גר’ פחמימות
  • 7 גר’ שומן

פינת החפירות

אל תאמינו לפופאי!

בניגוד למה שכולם חושבים, תרד אומנם עשיר בברזל, אבל גם בחומצה אוקסלית שפוגעת בספיגה שלו ולכן הוא לא מהווה מקור מועדף לברזל, אלא תורם לגופנו ברזל בדומה לירוקים אחרים.

יחד עם זאת כמובן שיש לו יתרונות בריאותיים רבים:

  • עשיר בסיבים ומסייע לעיכול תקין.
  • דל בקלוריות ומשפר את תחושת השובע הודות לתכולת הסיבים הגבוהה.
  • עשיר בכלורופיל שמקדם ניקוי רעלים, ומשמש כנוגד חימצון.
  • משפר את מראה העור ורמות האנרגיה.
  • מסייע לחיזוק מערכת החיסון.
  • מחזק את מערכת השלד והעצמות בזכות היותו עשיר בויטמין K המסייע לספיגת סידן ומינרליים לעצם.
  • לתרד יש טעם עדין והוא נפלא לשילוב בשייקים.

השארת תגובה