עוגת גבינה פרורים

חלב בקר - למה כן ולמה לא

נטורופתים לא אוהבים מוצרי חלב.

חלב בקר מיועד לבקר, לא לבני אדם. הוא מכיל מרכיבי דלקת, מעודד ייצור הורמוני גדילה (ולכן חשוד כמסרטן), קשה לעיכול ואנו תורם הרבה סידן בגלל תכולת הזרחן הגבוהה שבו.

יחד עם זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שמדובר בפתרון זמין, טעים, לא יקר ועשיר בחלבון.

אני אישית ממליצה להפחית בצריכת מוצרי חלב, אך מבינה שאני לא חיה בעולם מושלם ומי שמנסה לאכול תפריט עשיר בחלבון ואוהב מתוקים יכול להנות מעוגה מפנקת, עשירה ולא מכבידה על המצפון.

אני מאמינה שכל אחד צריך להקשיב לגוף שלו ולבחור את הבחירות הכי טובות עבורו ולכן נותנת לכם את שיקול הדעת (-:

אחמ"ד ויורדים במשקל

הבעיה הקשה של עוגות זה שהם נחתכות עקום. פשוט כל הזמן חייבים ליישר.

הפתרון שמצאתי הוא מנות אישיות. כך אני יודעת שאני אוכלת את המנה שלי ואין לי אפשרות ליישר. המנה מדודה ואין הפתעות אח”כ על המשקל.

שיטת אחמ”ד אומרת שניתן לאכול הכל אבל במידה

  • א-וכלים
  • ח-צי
  • מ-כל
  • ד-בר

זה כל כך פשוט – אם נקטין את המנות שלנו נצרך פחות קלוריות ונרד במשקל.

מחקרים מוכיחים שהפחתה של עד 20% בכמות המנה אינם מורגשות כלל, אבל יש להם השפעה משמעותית על המשקל!

המתכון לעוגת גבינה פרורים

  • 12 כלים בנפח של 125 מלל
  • 150 גר’ עוגיות (אני השתמשתי בפתי בר) – טחון
  • 250 מלל שמנת מתוקה
  • 80 גר’ אינסטנט פודינג וניל (חבילה/ 2 כפות גדושות)
  • 1 כפית סטיוויה
  • 1 יווגרט פרו עשיר בחלבון 2.9%
  • 750 גר’ גבינה לבנה

אופן ההכנה

מקציפים את השמנת עם הפודינג.

מוסיפים את הגבינה, היוגורט והסוכר.

מפזרים חצי מפרורי העגיות בכלים, מוסיפים את מלית הגבינה (אני נעזרתי בשקית זילוף) ומצפים במחצית הפרורים שנותרו.

שומרים במקרר

  • אפשר כמובן לצפות בגנאש שוקולד (כמות שווה של שוקולד ושמנת מתוקה),
  • להשתמש בביסקוויט קרמל  לוטוס או אוראו,
  • להוסיף פירות ואגוזים, קליק, אגוזים מקורמלים ועוד ועוד, אבל כמובן שלכל ההפתעות יש מחיר…

אז מה היה לנו כאן?

בכל מנה יש כ 115 גר’:

  • 230 קלוריות
  • 8 גר’ חלבון
  • 19 גר’ פחמימות
  • 13 גר’ שומן

השארת תגובה