בורקס גבינה מעלי אורז

בורקס גבינה מעלי אורז ללא גלוטן

אתמול תפסתי אותו…
אחרי הטיפול ירדתי למטה וראיתי אותו,
פשוט יושב בבורקסיה למטה ומנשנש בורקס ביצה להנאתו.
לא שאני לא מבינה- הריח משגע, במיוחד כשרעבים ואין ספק שבורקס זה השילוב המושלם של שומן ופחמימות, אבל זה פשוט מיותר! במיוחד למי שסובל מדלקת וכאבים או מנסה לרדת במשקל.
 
אז נכון שזו מחמאה שאחרי הטיפול בלייזר הכאבים נעלמו הוא הרגיש טוב והחליט לחגוג, אבל המבט הנוזף שהוא קיבל ממני… לא נראה לי שהוא יבקר שם בקרוב…
 
אז בגלל שאני לא אוהבת להגיד לא, ובגלל שפרצוף נוזף לא מחמיא לי… חיפשתי תחליף שאפשר להגיד לו כן.
קבלו את המתכון לבורקס גבינה עלי אורז

מכינים מלית גבינה:

  • 250 גר’ גבינה לבנה 5%
  • 250 גר’ גבינה בולגרית 5%
  • 1 כף פסטו/ כמה כפות תרד טחון ומסונן
  • 2 חלמון
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:

טובלים עלה אורז בתבנית עם מים עד שמתרכך מעט,
מניחים על משטח עבודה
שמים  1 כף מלית במרכז העלה בחלקו העליון,
סוגרים את שני הצדדים על המרכז בצורת מעטפה ליצירת מלבן,
מגלגלים את העלה וממניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
ממשיכים כך עם כל  המלית.
מססים בספריי שמן ואופיםבחום 200  מעלות כ 15 דק’,
עד שהבצק הופך קריספי.
אפשר לגייס לטובת העיניין את הילדים- הם מאוד אוהבים לעזור וזו הזדמנות נהדרת לקצת זמן איכות, שלא לדבר על זה שהם מאוד גאים בעבודתם וזוללים בכיף.
 

הבורקס הזה:

  • עשיר בחלבון,
  • ללא גלוטן ודל בפחמימות
  • טעים ומשביע ולא כבד.

שדרוגים:

אני עשיתי את המתכון הזה גם כשטרודל מתוק עם מלית תפוחים וקינמון שריככתי במיקרו,
עם מלית בשר טחון ותפ”א.
כל עוד המלית לא רטובה מדי היא מתקבלת בשמחה

הכנתם? פרגנו לי בתגובה (-:

השארת תגובה