לביבות ברוקולי

מתכון ללביבות ברוקולי טעימות, בריאות וקלות לההכנה עם גרסה לטבעונים

כשלמדתי נטורופתיה, ברוקולי היה כוכב על, סופר פוד.

ההמלצה היתה לשלב אותו בכל ארוחה. מאז אני מקפידה לשלב אותו בתפריט שלי ומחפשת כל הזמן גיוונים ותחפושות חדשות לברוקולי האהוב.

לביבות הברוקולי הן פתרון נהדר לארוחה קלה ובריאה. עשירה בחלבון, משביעה ומהירה להכנה. מבחינתי מושלם.

רשימת קניות:

  • 400 גר’ ברוקולי מופשר
  • 200 גר’ (גביע) יוגורט עשיר בחלבון/ גבינה לבנה/ טופו
  • 1 ביצה (או 1 כף טחינה לאופציה טבעונית)
  • 4 כפות גדושות קמח כוסמין מלא (100 גר’)
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פסטו

אופן ההכנה:

  • טוחנים את הברוקולי במעבד מזון,
  • מוסיפים את שאר החומרים.
  • מאגנים במחבת מרוססת בשמן עד שהשכבה למעלה נראית יבשה מעט והופכים.
  • מגישים עם יוגורט וסלט ונהנים.

מהמתכון הזה ניתן להכין 21 לביבות.

אני משתמשת במחבת פנקייקים כדי ליצור עיגולים שווים.

ערכים תזונתיים למנה:

כל לביבה מכילה

  • 32 קלוריות
  • 2 גר’ חלבון
  • 5 גר’ פחמימות
  • 1 גר’ סיבים

גיוונים:

אפשר להחליף את הברוקולי בתרד או בבטטה. מוזמנים לנסות עוד גיוונים. ספרו לי איך יצא (-:

פינת החפירות:

הברוקולי נחשב מזון על בזכות תכונותיו הרבות:

  • עשיר בויטמין C (כן, הרבה יור מתפוז)
  • תורם לאיזון סוכרת סוג 2
  • מכיל רכיבים אנטי סרטניים
  • עשיר בנוגדי חימצון
  • מסייע בניקוי רעלים
  • טוב לשיקום הכבד
  • מכיל רכיבים אנטי דלקתיים
  • מצויין לתהליכי הרזיה
  • מסייע לשריפת שומנים בגוף
  • תורם לחיזוק עצמות
  • מסייע בהורדת כולסטרול
  • משביע בזכות כמות הסיבים הגבוה שבו ומסייע לתנועת מעיים תקינה
  • לנבטי הברוקולי יכולות אנטיסרטניות משמעותיות. נבטי ברוקולי עשירים בחומר הנקרא סולפוראפאן (sulforaphane). חומר זה מאיץ את יכולתו של הגוף לסלק רעלים ממזהמים שונים. מחקר מצא כי בקבוצת הניסוי, שקיבלה אבקת נבט ברוקולי, נצפתה הפרשה מוגברת של שני חומרים מסרטנים – בנזן (61%) ואקרולאין (23%). 

יש חסרונות?

הברוקולי שייך למשפחת המצליבים. אנשים המתקשים בעיכול מצליבים (כמו כרוב, כרובית, תנון וכד’)  עלולים לסבול מגזים.

השארת תגובה