לחם שקדים דל פחמימות

לחם שקדים

הוא טעים, רך ונימוח,

מקבל באהבה כל ממרח,

תורם לתחושת שובע

ולא מעלה רמות אינסולין.

 

הלחם הזה הוא שידרוג של לחם הטחינה הידוע.

ניתן להשתמש בכל טחינה שאתם אוהבים,

טחינה משומשום, שקדים, אגוזים וכד’

הלחם מתאים למי שנמנע מגלוטן ומעוניין בלחם דל פחמימות.

 

למה לצרוך תזונה דלת פחמימות?

תזונה דלת פחמימות

מתאימה מאוד לאנשים שמתקשים בעיכול פחמימות,

למי שרוצה לרדת במשקל, בעיקר בשומן הביטני,

לסובלים מרמות סוכר גבוהות ואפילו לסובלים ממחלות אטואימוניות

וחוסר איזון של בלוטת התריס.

חשוב לבדוק את התאמת התזונה עם מטפל מנוסה בכדי

לא ליצור מצב של מחסורים תזונתיים ועומס חלבונים שעלול להכביד על תפקוד הכליות.

 

המתכון המקורי הוא ללא קמח, כאן אני מוסיפה 1 כף גדושה של קמח קוקוס,

שנותן לי תוספת סיבים ומרקם קצת פחות “עוגתי”.

את הלחם מכינים ב 2 דק’ (כולל שטיפת כלים..)

אני אוהבים לערבב הכל בבולט בלנדר ולשפוך לתבנית אינגליש קייק קטנה

או לתבניות מאפינס ליצירת לחמניות.

מי שמקפיד על תזונה נטולת פחמימות (אטקינס, 17 יום שלס 1 וכד’),

יכול לוותר על תוספת הקמח. (למרות שקמח קוקוס הוא דל פחמימות)

הלחם נפלא עם כל ממרח. ניתן לפרוס, לשמור בפריזר ולחמם לפי הצורך.

המרכיבים:

6 כפות טחינה (90 גר’) טחינת שקדים, טחינת שומשום, טחינת אגוזים..

4 ביצים

חצי כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפיה/סודה לשתיה

1-3 כפות דבש/ סילאן (אני מוותרת כדי שטעם הלחם יהיה ניטרלי ויתאים גם לממרחים מלוחים)

1 כף גדושה קמח קוקוס

לערבב הכל ולאפות ב150-180 מעלות כ 15-20 דק’ עד שמזהיב ותייצב.

 

פינת החפירות

טחינה היא נפלאה ועשירה בברזל וסידן אך גם באומגה 6,

אשר מעודד תהליכים דלקתיים בגוף.

מומלץ לא לצרוך יותר מכף טחינה גולמית לאדם ליום.

“טחינת שקדים” היא למעשה ממרח המיוצר משומן השקד,

הוא עשיר בויטמינים ומינרלים, מכיל כמויות גדולות של סידן,

ואין מגבלה בצריכתו (למעט המחיר הלא זול והצפיפות הקלורית הגבוהה כמו בכל ממרח שומני).

 

אהבתם? שתפו.